x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroriştii pot ajunge în Europa printre imigranţi

Teroriştii pot ajunge în Europa printre imigranţi

19 Mai 2015   •   08:45
Teroriştii pot ajunge în Europa printre imigranţi

Secretarul general al NATO, generalul Jens Stoltenberg, a avertizat că teroriştii din grupările islamiste ar putea ajunge în Europa ascunşi printre imigranţii care au sosit cu miile, în ultimele luni, din nordul Africii, traversând Mediterana.

Stoltenberg a făcut declaraţia înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din UE, de la Bruxelles, cerând combaterea mai activă a t imigranţi. „În primul rând, trebuie să recunoaştem că avem de-a face cu o tragedie umană, aceşti oameni îşi pierd vieţile încercând să traverseze Mediterana”, a s problemă este că printre ei s-ar putea ascunde luptători străini, terorişti care încearcă să se ames¬tece printre imigranţi. Acest lucru ne obligă să răspundem decisiv”, a continuat acesta.

NATO, dispusă să ajute Europa
Sintagma „luptători străini” este folosită în mod curent de NATO pentru a descrie europenii sau persoanele din Orientul Mijlociu care s-au înrolat în trupele Statului Islamic şi luptă în Irak sau Siria. Stoltenberg a spus că NATO face eforturi pentru a convinge statele din nordul Africii şi Orientul Mijlociu să pună capăt migraţiei către Europa. Acesta a adăugat că, deşi Uniunea Europeană nua a cerut inca asistenta NATO pentru a limita migraţia dinspre Africa, organismul este oricând dispus să ofere asistenţă. 1.800 de imigranţi africani şi-au pierdut viaţa, a verseze Mediterana în ambarcaţiuni supraaglomerate. Majoritatea sunt aduşi din Libia şi Niger de traficanţi care le promit o traversare sigură.

×