x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroristul planetar Osama Bin Laden, un băiat de cartier

Teroristul planetar Osama Bin Laden, un băiat de cartier

04 Mai 2011   •   17:26
Teroristul planetar Osama Bin Laden, un băiat de cartier
Sursa foto: /Reuters

La nici doua zile de la uciderea celui mai vânat terorist al lumii, mărturiile vecinilor lui Bin Laden nu fac decât să întărească faptul că Pakistanul mai mult mima căutarea teroristului. Acesta avea abonament la ziare, făcea cadouri copiilor din vecini şi era supus periodic unor şedinţe de dializă, efectuate sub supravegherea unui medic din Abbottabad, scrie Daily Mail, in editia online.

 

BBC a intervievat un copil în vârstă de 12 ani, care a declarat că a vizitat reşedinţa lui Bin Laden în câteva rînduri. “Am fost înăuntru de câteva ori. I-am cunoscut pe membrii familiei sale. Avea două soţii, una vorbea arabă, cealaltă în dialectul Urdu. Aveau trei copii, o fată şi doi băieţi, care odată mi-au dăruit la plecare doi iepuri. La poartă era o cameră care supraveghea persoanele care intră şi ies”, povesteşte cu nonşalanţă Zarar Ahmed.

 

Un vânzător de îngheţată îşi aminteşte că “puştii care jucau fotbal pe stradă mai dădeau mingea după zidurile casei. O primeau înapoi de fiecare dată şi se alegeau şi cu bani, 100-150 de rupii (echivalentul a doi, trei dolari)”.

 

Raja Shuja, proprietarul unui magazin din localitate a declarat că “de două ori pe săptămână, doi fraţi care locuiau acolo făceau cumpărături. Luam multe legume şi fructe, orez, biscuiţi, gem, miere şi îngheţată. Cei doi erau foarte policicoşi şi de fiecare dată mă întrebau dacă se întâmplă ceva în zonă sau dacă am văzut soldaţi străini”.

 

Un alt localnic, vânzător de ziare, susţine că zilnic îi avea de clienţi pe locuitorii de la imobilul cu numărul 25 de pe strada din Abbottabad, încasând abonamentul cu regularitate. Se pare că alături de clanul Bin Laden locuiau alte două familii, ale căror copii frecventau cu regularitate cursurile unei şcoli din apropiere. De asemenea, se presupune că un oaspete regulat al reşedinţie era un medic care-l asista pe Bin Laden în efectuarea unor şedinţe de dializă, în condiţiile în care Osama avea o afecţiune a rinichilor.

×
Subiecte în articol: bin laden