x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tesla va construi o fabrică de baterii Megapack în Shanghai

Tesla va construi o fabrică de baterii Megapack în Shanghai

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   00:20
Tesla va construi o fabrică de baterii Megapack în Shanghai
Sursa foto: Hepta

Tesla va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce baterii Megapack, a anunţat duminică agenţia de presă de stat chineză Xinhua.

Tesla va începe construcţia fabricii în al treilea trimestru şi va începe producţia în al doilea trimestru din 2024, a relatat Xinhua de la o ceremonie de semnare a unui acord în Shanghai.

Completând o imensă uzină existentă din Shanghai care produce vehicule electrice, noua fabrică va produce iniţial 10.000 de unităţi Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 de gigawaţi-oră de stocare a energiei, care vor fi vândute la nivel global, scrie Reuters.

Cu noua fabrică din Shanghai, Tesla va profita de lanţul de aprovizionare cu baterii din China, lider mondial, pentru a creşte producţia şi a reduce costurile unităţilor sale Megapack cu baterii litiu-ion, pentru a răspunde cererii în creştere de stocare a energiei la nivel global, pe măsură ce lumea trece la utilizarea mai multor energii regenerabile.

Tesla îşi generează majoritatea banilor din afacerea cu maşini electrice, dar Elon Musk s-a angajat să îşi crească activitatea în domeniul energiei solare şi al bateriilor până la aproximativ aceeaşi dimensiune.

Tesla are în prezent o megafabrică în Lathrop, California, capabilă să producă 10.000 de Megapack-uri pe an.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tesla fabrica baterii China