x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Test pentru poliţişti. Cum se comportă şoferii rupţi de marijuana la volan

(VIDEO) Test pentru poliţişti. Cum se comportă şoferii rupţi de marijuana la volan

14 Feb 2013   •   19:28
(VIDEO) Test pentru poliţişti. Cum se comportă şoferii rupţi de marijuana la volan

Data de 6 noiembrie nu a fost doar ziua alegerilor prezidențiale din SUA, organizandu-se si o serie de referendumuri la nivel statal. Astfel, Colorado și Washington au devenit primele state din SUA care au votat legalizarea consumului de marijuana în scopuri recreaționale. În Massachussets, votanții au acceptat și ei această lege, punând însă condiția ca marijuana să fie folosită doar în scopuri medicinale.

Alegătorii din șase state au fost puși să voteze mai multe variații ale acestei legi, privind fie consumul recreațional sau cel medicinal. În trei dintre ele, Oregon, Colorado și Washington, s-a votat accesul persoanelor peste 21 de ani la marijuana doar pentru scopuri recreaționale.

Odată cu legalizarea consumului de marijuana, statele respective si-au ajustat si legislatia, in asa fel incat sa combata eficient orice abatere sau abuz privind consumul de marihuana. Astfel, autoritatile din Washington au facut un test pentru a observa cum se comporta soferii aflati sub influenta marijuanei. Rezultaul a fost unul uluitor. Soferii s-au descurcat acceptabil chiar si la doze extrem de mari, politistii care supravegheau testul afirmand in repetate randuri ca nu i-ar fi tras pe dreapta, pentru ca nu au de ce, desi subiectii era fumati mult peste limita admisa. Din test a rezultat ca limita impusa de regulament este extrem de mica, soferii fiind liberi sa conduca cu un nivel de toxicitate dublu, chiar triplu, fara ca politistii sa poata sesiza ceva in neregula cu conducatorii auto.




×
Subiecte în articol: marihuana soferi iarbă marijuana