x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Testul Covid, obligatoriu la intrarea în Turcia. Măsuri dure și pentru accesul în Belgia

Testul Covid, obligatoriu la intrarea în Turcia. Măsuri dure și pentru accesul în Belgia

29 Dec 2020   •   20:39
Testul Covid, obligatoriu la intrarea în Turcia. Măsuri dure și pentru accesul în Belgia

Testul Covid este obligatoriu la intrarea în Turcia, începând de marți seara. Măsura intră în vigoare la ora locală 21.00 și se aplică tuturor persoanelor care ajung la frontiera turcă, singura excepție fiind în cazul copiilor cu vârste de sub 6 ani.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile din Republica Turcia au transmis noi informații referitoare la regimul aplicabil procedurii de tranzit. Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21:00, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care tranzitează teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligația de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă, respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Sunt exceptați de la această nouă măsură numai copiii cu vârste de sub 6 ani. Toate celelalte măsuri stabilite anterior de autoritățile turce rămân în vigoare.

Concomitent, Belgia anunță că mai multe categorii de persoane nu trebuie să prezinte un test Covid la intrarea în țară. Este vorba despre persoanele din zona roșie, inclusiv din România care au rezidența în Belgia, sunt în tranzit sau au sub 12 ani.

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că, în conformitate cu informațiile suplimentare comunicate public de către autoritățile belgiene, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei mai multe categorii de persoane care călătoresc dintr-o zonă roșie, inclusiv din România.

Pe listă sunt persoanele rezidente în Regatul Belgiei, persoanele cu vârsta sub 12 ani și persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau maritimă și care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore sau care vor rămâne în Regatul Belgiei pentru maximum 48 de ore. De asemenea, sunt vizate persoanele care călătoresc pe cale aeriană și rămân exclusiv în zona de tranzit a aeroportului, fără a intra pe teritoriul belgian.

Cei care au au nevoie de un test Covid sunt informați că documentul trebuie să fie emis cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Belgiei. Buletinul medical trebuie să fie făcut într-un laborator acreditat din statul de proveniență și certificat de un medic sau farmacist biolog, să fie prezentat în format pe hârtie sau electronic și să fie emis într-una dintre limbile neerlandeză, franceză, germană sau engleză.

Companiile de transport trebuie să verifice, anterior îmbarcării, dacă pasagerii sunt în posesia rezultatului negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, putând refuza îmbarcarea persoanelor care nu dețin un astfel de test.

De asemenea, conform acelorași informații comunicate de autoritățile belgiene, nu sunt acceptate testele rapide, singura excepție vizând anumite categorii de persoane care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

MAE reamintește că toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form.

În funcție de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atașat formularului Passenger Locator Form, la sosirea pe teritoriul belgian, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informați cu privire la obligativitatea carantinării (pentru o perioadă de 7 zile) și a testării după respectarea celor 7 zile de carantină. Dacă testul este pozitiv, persoanele respective se vor autoizola pentru 7 zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: test covid turcia