x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailanda: Un deţinut a murit electrocutat încercând să evadeze dintr-o închisoare în noaptea de Crăciun

Thailanda: Un deţinut a murit electrocutat încercând să evadeze dintr-o închisoare în noaptea de Crăciun

25 Dec 2018   •   15:00
Thailanda: Un deţinut a murit electrocutat încercând să evadeze dintr-o închisoare în noaptea de Crăciun

Un deţinut a murit electrocutat încercând să evadeze dintr-o închisoare din sudul Thailandei în noaptea de Crăciun, a anunţat poliţia thailandeză marţi, informează AFP.

"Un responsabil a găsit trupul lui pe zidul închisorii, înalt de şase metri, după ce (deţinutul) s-a electrocutat", a declarat colonelul Wanchai Palawan de la poliţia districtului Chaiya, unde se află închisoarea.

Alţi doi deţinuţi alături de care victima a decis să evadeze au reuşit să treacă de sistemul electric fără a-l atinge. Unul dintre ei a fost prins foarte repede, fracturându-şi braţul în cădere, în timp ce altul a fost prins abia peste câteva ore.

Închisorile din Thailanda sunt echipate toate cu un sistem de garduri electrice de înaltă tensiune, ca mijloc pentru prevenirea tentativelor de evadare. DE asemenea, în Thailanda închisorile sunt foarte aglomerate, în special din cauza legislaţiei antidrog foarte dure, care îi condamnă la termene de detenţie foarte mari pe micii traficanţi, printre care numeroase femei. Cei trei bărbaţi care au încercat să evadeze în noaptea de Crăciun erau toţi închişi pentru droguri.

Thailanda se numără printre ţările care menţin pedeapsa cu moartea, însă din 2009 ea a pus în aplicare o singură execuţie, în iunie anul acesta.AGERPRES

×