x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailandez condamnat la închisoare pentru că a vândut calendare cu rațe îmbrăcate în haine regale

Thailandez condamnat la închisoare pentru că a vândut calendare cu rațe îmbrăcate în haine regale

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   20:00
Thailandez condamnat la închisoare pentru că a vândut calendare cu rațe îmbrăcate în haine regale

Un thailandez a fost condamnat la închisoare pentru că a vândut calendare cu rațe îmbrăcate în haine regale. Instanța a considerat că bărbatul a defăimat familia regală din Thailanda.

Un thailandez a fost închis pentru doi ani pentru că în 2020 a vândut calendare care prezentau comentarii satirice și rațe de cauciuc în ținută regală, despre care procurorii au spus că defăimează monarhia, potrivit BBC.

Narathorn Chotmankongsin, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat pentru insultarea regelui thailandez. Inițial, el a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la doi ani.

Narathorn Chotmankongsin se numără printre cele aproximativ 200 de persoane care au fost arestate pentru defăimarea monarhiei începând din 2020. Criticii spun că este vorba despre un abuz și o reprimare a libertății de exprimare.

Rața de cauciuc a fost un simbol al mișcării pro-democrație din Thailanda. Activiștii au folosit simbolul în demonstrațiile în care au cerut o tranziție democratică și o reformă a monarhiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: thailandez rate