x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Globe: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU

The Globe: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU

05 Sep 2011   •   07:32
The Globe: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU

Chinezii i-au oferit lui Gaddafi cantitati semnificative de arme, in iulie, si au purtat discutii secrete privind livrarea lor prin Algeria si Africa de Sud, relateaza cotidianul canadian The Globe, citat de AFP.

Potrivit jurnalului canadian, societatile chineze de armament controlate de stat erau pregatite sa vanda arme si munitie in valoare de cel putin 200 de milioane de dolari, la sfarsitul lui iulie, incalcand astfel sanctiunile impuse de ONU.

Lideri ai noului regim de la Tripoli au declarat ca documente descoperite recent consolideaza suspiciunile lor privind actiunile recente ale Chinei, Algeriei si Africii de Sud. Omar Hariri, responsabil cu afaceri militare in cadrul Consiliului National de Tranzitie (CNT), a examinat documentele si a precizat ca ele explica prezenta unor noi arme pe teren, afirma cotidianul.

"Sunt aproape sigur ca aceste arme au sosit si au fost folosite impotriva poporului nostru", a declarat Hariri. Documentele au fost gasite intr-un depozit de gunoi in cartierul Bab Akkarah, din Tripoli. Acolo locuiau mai multi sustinatori ai colonelului Gaddafi.

×