x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ţigări de contrabandă confiscate la graniţa cu Moldova

Ţigări de contrabandă confiscate la graniţa cu Moldova

de Corina Andriuta    |    19 Iun 2010   •   00:00

În ultimele 48 de ore, la frontiera moldo-română au fost depistate ţigări de contrabandă, a căror valoare depăşeste 300 de mii de dolari. Cele aproximativ 66 000 pachete de ţigări au fost reţinute la punctul de trecere „Giurgiuleşti-Galaţi” şi la punctul de trecere feroviar „Ungheni”, informează Serviciul Vamal şi Serviciului de Grăniceri ale Moldova, citate de unimedia.md.



Astfel, pe 17 iunie, un cetăţean moldovean a încercat să introducă în România, prin frontiera „Giurgiuleşti - Galaţi”cu o cisternă, nu mai puţin de 63.520 de pachete de ţigări! Acestea erau ascunse în pereţii dubli ai cisternei. Ziua următoare, prin acelaşi punct vamal, un alt cetăţean moldovean a încercat să treacă graniţa cu 1125 de pachete de ţigări de provenienţă moldovenească.

O altă captură s-a produs în trenul internaţional „Chişinău - Bucureşti”. Aici, vameşii moldoveni au descoperit într-un rezervor pentru apă 600 de pachete de ţigari.  Conform Novel Research Moldova, tentaţia traficului de ţigări dinspre Moldova şi Ucraina spre România este pusă în special pe seama majorării semnificative a accizelor la ţigări şi, respectiv, a preţurilor pe piaţa din România. În prezent, preţul unui pachet de ţigări în România este de 3-5 ori mai mare decât în Moldova.

×
Subiecte în articol: externe