x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TikTok oprește serviciul de cumpărături online în Indonezia

TikTok oprește serviciul de cumpărături online în Indonezia

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2023   •   10:15
TikTok oprește serviciul de cumpărături online în Indonezia
Sursa foto: Hepta

 Aplicația de social media TikTok își suspendă serviciul de cumpărături online din Indonezia pentru a respecta noile reguli din țara asiatică. Asta după ce Indonezia a decis să interzică tranzacțiile de bunuri pe rețelele de socializare în cadrul noilor reglementări comerciale, potrivit BBC.

Măsura va intra în vigoare la ora locală 17.00.

„Prioritatea noastră este să rămânem în conformitate cu legile și reglementările locale. Ca atare, nu vom mai facilita tranzacțiile de comerț electronic în TikTok Shop Indonesia", a anunțat TikTok marți.

Indonezia a fost prima țară care a introdus serviciul de comerț electronic al aplicației în 2021 și, ulterior, a devenit una dintre cele mai mari piețe pentru TikTok Shop.

Guvernul Indoneziei spune că reglementările vor proteja comercianții locali, fizici și online. Anterior, autoritățile au explicat că vânzătorii de pe platformele de socializare amenință piețele tradiționale deoarece reglementările comerciale actuale nu acoperă în mod specific tranzacțiile de pe platformele social-media.

„Social media și comerțul social nu pot fi combinate", a declarat Jerry Sambuaga, ministrul adjunct al comerțului, în fața parlamentului indonezian.

Indonezia, cu o populație de peste 270 de milioane de locuitori, a înregistrat anul trecut tranzacții de comerț electronic în valoare de aproape 52 de miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de compania de consultanță Momentum Works.

Dintre acestea, 5% au avut loc pe TikTok, în principal prin live-streaming, susține sursa menționată.

Comerțul electronic din Indonezia ar putea să crească până la 95 de miliarde de dolari până în 2025, potrivit unui raport privind industria din 2022 realizat de Alphabet's Google, Temasek Holdings și Bain & Company.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tik tok indonezia