x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TOKYO Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu mașina în mulțime

TOKYO Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu mașina în mulțime

01 Ian 2019   •   08:55
TOKYO Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu mașina în mulțime

Nouă persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce un bărbat a intrat deliberat cu maşina într-o mulţime care sărbătorea trecerea în Noul An pe o stradă din Tokyo, au anunţat marţi poliţia şi media locale, relatează AFP.
Un japonez de 21 de ani, Kazuhiro Kusakabe, a pornit maşina cu "intenţia de a ucide" pe strada Takeshita, în cartierul Harajuku, la ora locală 00.10, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.
Potrivit televiziunii NHK, Kusakabe a declarat poliţiei că a acţionat "ca represalii la pedeapsa cu moartea" fără a furniza mai multe detalii.
Un student a fost grav rănit şi a fost transportat la un spital unde a fost operat, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei pentru AFP.
Kusakabe a fost arestat pentru tentativă de crimă, a anunţat poliţia.
Potrivit media nipone, Kusakabe a lovit în total nouă persoane pe strada Takeshita, care era în acel moment închisă pentru automobile, fiind plină de oameni adunaţi pentru a sărbători venirea Noului An.
Pe strada Takeshita se află numeroase magazine, fiind considerată un centru al tineretului şi al modei în Japonia. Ea atrage zilnic zeci de mii de turişti internaţionali, potrivit AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac tokyo