x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tony Blair, atacat la Hebron

Tony Blair, atacat la Hebron

de Sînziana Stancu    |    21 Oct 2009   •   00:00

Fostul premier britanic Tony Blair, despre care se spune că ar putea fi viitorul preşedinte al Uniunii Europene, a fost atacat de un palestinian, care i-a strigat că e "un terorist!"



Blair vizita o moschee din Cisiordania şi a fost salvat de bodyguarzii lui de furia unui localnic, scrie Daily Mail. "Nu e binevenit pe pământul Palestinei!", i-a strigat lui Blair palestinianul furios, care se ruga în moschee când a intrat fostul premier britanic să viziteze sfântul lăcaş antic din Hebron. Gărzile sale de corp l-au înconjurat şi l-au împins pe Blair într-un colţ al lăcaşului, iar paznicii moscheii l-au imobilizat pe agresor şi l-au făcut să tacă. Palestinianul este un susţinător al Partidului Islamic de Eliberare Hizbut-Tahrir.

El a fost arestat, dar apoi i s-a dat drumul, incidentul amuzându-l mai degrabă pe Blair, care este Reprezentantul Special în Orientul Mijlociu al "cvartetului" ONU, UE, Statele Unite şi Rusia. Pentru Blair, incidentul de la Moscheea lui Ibrahim nu este o noutate. Cu puţin timp înainte, el fusese acuzat, în timp ce participa la slujba de comemorare a soldaţilor morţi în Irak, de la Catedrala Sfântul Paul, că este "criminal de război". "Nu pot să dau mâna cu dumneavoastră, domnule Blair, pentru că v-aţi mânjit-o cu sânge!", i-a strigat tatăl unuia dintre soldaţii britanici ucişi în Irak.

×
Subiecte în articol: externe