x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Topul celor mai sigure companii aeriene din lume

Topul celor mai sigure companii aeriene din lume

30 Mar 2015   •   16:57

Anul 2014 a fost unul cu multe catastrofe aviatice, fiind al doilea din ultimul deceniu după numărul accidentelor.

Companiile aeriene din Europa nu sunt printre cele mai sigure din lume, scrie publika.md. Acest lucru reiese din clasamentul realizat de centrul Jet Airliner Crash, care a inclus în top 10 doar o firmă de pe bătrânul continent.

Cea mai sigură companie aeriană din lume este Cathay Pacific Airways din Hong Kong. Aceasta este urmată de Emirates din Arabia Saudită şi EVA Air din Taiwan.

În top zece mai sunt o companie din China şi una din Emiratele Arabe Unite, dar şi câte una din Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia şi Statele Unite.

Compania-mamă a Germanwings, Lufthansa, s-a clasat pe locul secund al celor mai sigure companii aeriene din Europa, în timp ce portughezii de la TAP Portugal au ocupat locul trei.

În top zece cele mai sigure companii aeriene din Europa mai sunt incluse patru companii din Marea Britanie, una din Germania, dar şi câte una din Norvegia şi Rusia. În total, în clasament au fost incluse 60 de companii aeriene din toată lumea, iar în calcul au fost luate accidentele şi pierderile suferite de ele în ultimii 30 de ani. (M.C)

×