x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tour Sears din Chicago, ţintă a unei celule teroriste

Tour Sears din Chicago, ţintă a unei celule teroriste

13 Mai 2009   •   00:00
Tour Sears din Chicago, ţintă a unei celule teroriste

Cinci din şase persoane, acuzate că ar fi membre ale unei celule teroriste care a proiectat atentate împotriva Tour Sears din Chicago şi a unor clădiri ale FBI, au fost declarate vinovate de un juriu din Miami, informează AFP.



Juriul a pronunţat acest verdict după şase zile de deliberări ale unui proces care a fost anulat în două rânduri, în 2007 şi 2008, din cauza dezacordului între juraţi cu privire la pedepsele meritate, notează Mediafax. Presupusul şef al grupului, Narseal Batiste, este urmărit pentru pregătirea atentatului, în special împotriva unua dintre cei mai înalţi zgârie-nori din lume, Tour Sears din Chicago - statul Illinois, împreună cu un pretins membru al Al-Qaida, care era în realitate agent infiltrat al FBI. El riscă să primească o pedeapsă maximă de 70 de ani închisoare pentru terorism. Celelalte patru persoane recunoscute culpabile sunt pasibile de pedepse variind între 30 şi 50 de ani de detenţie. Cel de-al şaselea membru al grupului, Naudimar Herrera (25 de ani), a fost achitat.

Grupul era cunoscut iniţial sub denumirea "Cei şapte de la Liberty City", cu referire la periferia sărăcăcioasă cu populaţie majoritar negroidă din Miami, unde fuseseră arestaţi în iunie 2006. Unul dintre membrii grupului a fost achitat în 2007. Avocaţii acuzaţilor au afirmat că procesul a fost organizat de FBI pentru a-şi promova lupta împotriva terorismului în SUA şi că nu există probe concrete care să permită condamnarea arestaţilor pentru terorism. Ei au mai susţinut, de asemenea, că clienţii lor s-au prefăcut că vor să comită atentate cu scopul de a obţine bani de la informatorul FBI. Acuzaţii au afirmat, la rândul lor, că ei sunt simpli membri ai unei secte care amestecă elemente de creştinism, islam şi iudaism.

×
Subiecte în articol: externe