x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toyota, marca auto preferată de extremiștii ISIS. S-a aflat de unde provin vehiculele

Toyota, marca auto preferată de extremiștii ISIS. S-a aflat de unde provin vehiculele

12 Oct 2015   •   14:53
Toyota, marca auto preferată de extremiștii ISIS. S-a aflat de unde provin vehiculele

Toyota Hilux este vehiculul cel mai furat în Australia în ultimii doi ani. Autoritățile din această țară cred că cele mai multe din ele sunt trimise în Siria, unde sunt utilizate de teroriști.

Expertul în terorism global de la Universitatea Monash (Australia), Greg Barton, consideră că mașinile Toyota Hilux furate în Australia sunt transportate în Turcia pe ruta maritimă și, apoi, sunt trecute granița către Siria, ajungând în posesia extremiștilor din gruparea Statul Islamic.

Poliția din Sidney este de părere că autovehiculele sunt transportate fie întregi, fie pe bucăți. Aparent, preferatele teroriștilor sunt cele de culoare albă, scrie gaceta.es.

Într-un interviu acordat publicației Australian Broadcasting Corporation ambasadorul Irakului în Statele Unite, Lukman Faily afirma că în ultimii ani sute de vehicule Toyota, atât noi cât și vechi, au ajuns în mâinile teroriștilor ISIS din Irak și Siria. Fiind întrebat despre proveniența acestor mașini, ambasadorul a comentat: „Este o întrebare pe care Guvernul irakian a pus-o vecinilor noștri”. 

×
Subiecte în articol: toyota hilux isis