x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroportul din Frankfurt, redeschis după ce activiștii de mediu blocaseră pista

Aeroportul din Frankfurt, redeschis după ce activiștii de mediu blocaseră pista

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   11:15
Aeroportul din Frankfurt, redeschis după ce activiștii de mediu blocaseră pista

Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania, și-a reluat activitatea după suspendarea zborurilor joi dimineață, când mai mulți activiști de mediu au blocat pistele, lipindu-se de ele, scrie Reuters.

Avioanele au putut să decoleze și să aterizeze din nou, a precizat aeroportul pe site-ul său, însă pasagerii au fost sfătuiți să verifice situația zborurilor lor înainte de a pleca spre aeroport.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Frankfurt, un nod de tranzit internațional vital și unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, a declarat că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate din cele 1.400 programate joi.

Activiștii de mediu din Generația trecută au afirmat într-o declarație că șase protestatari au tăiat un gard și au ajuns în diferite puncte din jurul pistelor aeroportului din Frankfurt cu afișe pe care scria „Petrolul ucide”. Imaginile publicate de grup au arătat protestatari în veste de siguranță portocalii, cu mâna lipită de pistă.

Un purtător de cuvânt al poliției federale a declarat că mai mulți activiști de mediu se aflau pe terenul aeroportului.

Grupul, care dorește ca guvernul german să urmărească un acord global de renunțare la petrol, gaze și cărbune până în 2030, a enumerat mai multe țări din Europa și America de Nord în care sunt planificate întreruperi de zbor similare, ca parte a unei campanii de protest care a început miercuri.

În Norvegia, mai mulți activiști au blocat o parte din zona de check-in a aeroportului din Oslo, într-o a doua zi de acțiuni, dar nu au fost perturbate zborurile spre și dinspre capitala norvegiană, a declarat un oficial al aeroportului.

Aeroportul Köln-Bonn din Germania, al șaselea ca mărime din țară, a suspendat miercuri zborurile timp de mai multe ore după ce activiști de mediu s-au lipit de o pistă, în timp ce acțiuni similare pe alte aeroporturi europene au fost împiedicate de autorități.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroport frankfurt trafic suspendat