x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE în Egipt: 24 de oameni au murit, după ce un tren s-a ciocnit cu un camion şi un minibuz (VIDEO)

TRAGEDIE în Egipt: 24 de oameni au murit, după ce un tren s-a ciocnit cu un camion şi un minibuz (VIDEO)

18 Noi 2013   •   08:53
TRAGEDIE în Egipt: 24 de oameni au murit, după ce un tren s-a ciocnit cu un camion şi un minibuz (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite luni dimineaţa în Egipt, într-o coliziune între un tren şi două vehicule, la o trecere la nivel cu calea ferată în sudul capitalei Cairo, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii.

 Trenul marfar a intrat în coliziune cu un camion şi un minibuz care transporta o familie care revenea de la o nuntă, a declarat şeful poliţiei pentru televiziunea de stat. Potrivit unor informaţii anterioare de televiziune, trenul a lovit trei vehicule, inclusiv un minibuz.

Câteva zeci de ambulanţe au fost trimise la faţa locului pentru a transporta răniţii la mai multe spitale din capitală, a anunţat poliţia.

Potrivit directorului Căilor Ferate egiptene Hussein Zakaria, cele două vehicule nu au respectat semnalele de avertisment şi nici barierele, încercând să traverseze calea ferată, iar trenul a venit cu viteză mare.

"Autobuzul a accelerat pe trecerea la nivel cu calea ferată, potrivit primelor informaţii. Trecerea era blocată cu lanţuri şi existau semnale luminoase de avertisment", a declarat Zakaria pentru televiziune.

Pe trecerea la nivel cu calea ferată, angajaţi au "închis lanţurile înainte de apropierea trenului, şi-au făcut treaba", a spus oficialul.

Majoritatea persoanelor decedate luni erau membrii unei familii care revenea de la o nuntă, a declarat şeful poliţiei provinciei Giza, Kamal al-Dali, potrivit Mediafax.




Egiptul s-a confruntat cu mai multe catastrofe feroviare în ultimii ani, în principal din cauza mentenanţei insuficiente a reţelei şi proastei gestionări.

În ianuarie, 17 persoane au murit în urma deraierii unui tren cu recruţi, iar în noiembrie 2012 47 de elevi au decedat înt urma unei coliziuni între autobuzul şcolar la bordul căruia se aflau şi un tren.

Din cauza acestui din urmă accident, ministrul Transporturilor şi directorul Căilor Ferate au fost obligaţi să demisioneze. Ancheta a arătat că paznicul barierei a aţipit în post şi nu a închis accesul la trecerea la nivel cu calea ferată.

Catastrofa feroviară cea mai sângeroasă din Egipt a avut loc în 2002, cu peste 360 de morţi în incendiul unui tren.

×