x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Egipt. 25 de oameni au murit după coliziunea a două trenuri

Tragedie în Egipt. 25 de oameni au murit după coliziunea a două trenuri

25 Oct 2009   •   00:00
Tragedie în Egipt. 25 de oameni au murit după coliziunea a două trenuri

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în apropiere de Cairo. Potrivit unui bilanţ anunţat de poliţia egipteană, cel puţin 25 de oameni au murit, iar alţi 55 sunt răniţi. Din primele informaţii, în cele două trenuri nu se aflau turişti străini. Deocamdată nu se ştie cu exactitate care a fost cauza accidentului dar, potrivit martorilor, se pare că unul dintre trenuri a lovit un animal.



"La ora 6.10 acest tren a lovit un bizon de apă. Conducta de gaze s-a spart iar trenul s-a oprit. Al doilea tren a venit cu viteză din spate şi l-a lovit pe primul. Toţi oamenii de la uşi au căzut iar alţii au fost prinşi sub vagoane", povesteşte un martor.

În apropiere se aflau zeci de localnici care au încercat să îi salveze pe răniţi, care spun că autorităţile au trimis ajutoare la aproape două ore de la producerea accidentului. Numărul victimelor ar putea să crească. Echipele de salvare lucrează neîncetat pentru a scoate pasagerii prinşi între fiarele contorsionate. Cele două trenuri trasportau sute de oameni într-o regiune turistică din Egipt.

×
Subiecte în articol: externe