x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guatemala: Zeci de morţi şi răniţi într-un CUTREMUR de 7,4 grade pe scara Richter

Guatemala: Zeci de morţi şi răniţi într-un CUTREMUR de 7,4 grade pe scara Richter

08 Noi 2012   •   09:02
Guatemala: Zeci de morţi şi răniţi într-un CUTREMUR de 7,4 grade pe scara Richter

Cel puţin 39 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 155 au fost rănite în Guatemala după seismul cu magnitudinea 7,4 ce a lovit în miezul zilei coasta pacifică a ţării, a făcut cunoscut preşedintele Otto Perez în cursul unei deplasări în zona cea mai afectată a ţării.

"Plângem moartea a 39 de persoane, este o tragedie, este regretabil. Sunt date pe care trebuie să le confirmăm', însă bilanţul cutremurului, 'pentru moment', se ridică la acest total, a declarat şeful statului.

Otto Perez a precizat că toate victimele au fost înregistrate în şase localităţi din departamentul San Marcos, la 250 de kilometri vest de capitală, la frontiera cu Mexicul, relatează AFP, citată de Agerpres. În acelaşi timp, el a adăugat că alte 155 de persoane au fost rănite şi 131 de case distruse, autorităţile asigurând adăpost de urgenţă pentru 800 de locuitori.

Cutremurul cu magnitudinea 7,4 a fost înregistrat la ora 16.35 GMT, în largul coastelor de vest, la o adâncime de 41 de kilometri şi la 24 de kilometri sud-vest de oraşul Champerico, în Guatemala, potrivit Institutului american de seismologie (USGS).

×
Subiecte în articol: cutremur guatemala seism Otto Perez