x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE în Letonia: Cel puțin 47 de oameni au murit, după ce acoperișul unui supermarket din Riga s-a prăbușit (VIDEO)

TRAGEDIE în Letonia: Cel puțin 47 de oameni au murit, după ce acoperișul unui supermarket din Riga s-a prăbușit (VIDEO)

22 Noi 2013   •   09:30
TRAGEDIE în Letonia: Cel puțin 47 de oameni au murit, după ce acoperișul unui supermarket din Riga s-a prăbușit (VIDEO)
UPDATE 20:19 - Lituania şi Estonia au decretat o zi de doliu în memoria victimelor tragediei de la Riga, în semn de solidaritate cu Letonia, vecina lor de la Marea Baltică.

Potrivit unor decizii ale guvernelor de la Vilnius şi Tallinn, în ziua de 24 noiembrie, de la ora 07.00 şi până la ora 22.00, drapelele vor fi coborâte în bernă pe toate clădirile oficiale.

Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 47 de persoane au murit în urma prăbuşirii acoperişului unui centru comercial joi seara, într-un cartier de la periferia capitalei letone. Zeci de persoane s-ar putea afla încă sub dărâmături, acoperişul prăbuşindu-se la o oră de vârf, în timp ce sute de clienţi veniseră la cumpărături în supermarketul situat în cartierul Zolitudine. Operaţiunile de salvare continuă la locul accidentului.

Autorităţile de la Riga au decretat vineri trei zile de doliu (23, 24 şi 25 noiembrie) în memoria victimelor acestei tragedii, ale cărei cauze nu sunt deocamdată cunoscute.

UPDATE 16:19 -
Bilanţul morţilor a crescut la 43 de persoane, a anunţat purtătorul de cuvânt al  echipei de pompieri prezente la faţa locului. 

'Pot să confirm că numărul morților se ridică acum la 43', a declarat purtătorul de cuvânt al echipei de pompieri, Viktorija Sembele.

UPDATE 10:55
- Bilanțul victimelor în urma prăbușirii acoperișului unui centru comercial joi seara, într-un cartier de la periferia capitalei letone Riga, a crescut la 25 de morți și riscă să se agraveze, întrucât au mai rămas oameni sub dărâmături.
.................................................

Cel puțin 18 oameni și-au pierdut viața joi seară, într-un cartier din Riga, după prăbușirea unui acoperiș într-un supermarket, a anunțat vineri ministrul de interne leton, informează AFP, potrivit Agerpres.

'Ultima informație este că, din păcate, 18 persoane au fost ucise', a declarat Rihards Koslovskis pentru postul de televiziune LNT TV.

Printre victime, se numără trei pompieri, menționează Associated Press, care precizează că în total au fost rănite 36 de persoane și același număr de oameni au fost scoși de sub dărâmături. Autoritățile au trimis la fața locului un contingent important de salvatori, militari, dar și câini, care au continuat căutarea de victime inclusiv vineri dimineață. Serviciile de salvare au estimat că aproximativ 500 de metri pătrați de acoperiș s-au prăbușit, distrugând o mare parte din pereții supermarketului și spărgând aproape toate geamurile exterioare.

Motivele prăbușirii sunt încă necunoscute, dar se pare că ar fi fost provocată de muncitorii care construiau o grădină de iarnă pe acoperișul supermarketului.

×