x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Oceanul Indian: un vas cu imigranţi s-a scufundat şi cel puţin 75 de oameni au murit

Tragedie în Oceanul Indian: un vas cu imigranţi s-a scufundat şi cel puţin 75 de oameni au murit

21 Iun 2012   •   15:19
Tragedie în Oceanul Indian: un vas cu imigranţi s-a scufundat şi cel puţin 75 de oameni au murit

Cel putin 75 de persoane au murit in urma naufragiului unei nave cu imigranti care s-a scufundat joi, in largul insulei australiene Christmas din Oceanul Indian.

"Un numar mare" din cele 200 de persoane aflate la bordul acestei ambarcatiuni, care a plecat dinspre Sri Lanka, au murit, cu siguranta, a declarat un oficial al politiei din statul Western Australia, Karl O'Callaghan, conform careia "toate informatiile preliminare sugereaza ca circa 75 de persoane s-au inecat. Credem ca erau 200 de refugiati la bord. Acum 40 dintre acestia sunt pe coca navei, iar restul in apa."

"Conform informatiilor provenind de la avioane (n.n - trimise la fata locului pentru a interveni), stim ca nu au existat 200 de veste de salvare pe nava", a mai spus politistul.

Ambarcatiunea s-a rasturnat joi dupa-amiaza la circa 200 de kilometri nord de Insula Christmas, un teritoriu australian situat in Oceanul Indian, la circa 2.600 de kilometri de coasta de nord-vest a Australiei si la 300 de kilometri de coastele indoneziene.

×
Subiecte în articol: imigranti australia morti naufragiu