x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie maritimă în Oceanul Indian: 187 de oameni au murit după naufragiul unui feribot

Tragedie maritimă în Oceanul Indian: 187 de oameni au murit după naufragiul unui feribot

10 Sep 2011   •   16:12
Tragedie maritimă în Oceanul Indian: 187 de oameni au murit după naufragiul unui feribot

UPDATE 19.08: Bilantul oficial al tragediei maritime indica 183 de morti. Potrivit ultimelor informatii, la bordul feribotului se aflau peste 800 de persoane, 620 fiind recuperate de echipele de salvare.

UPDATE 14.58: Cel putin 163 de persoane au murit si alte peste 100 sunt date disparute in urma naufragiului feribotului care facea legatura intre doua insule ale arhipelagului Zanzibar.

'Am gasit 163 de persoane decedate si am salvat 325', a declarat ministrul pentru Situatii de Urgenta, Mohammed Aboud.

Un feribot cu aproximativ 600 de persoane la bord si care se deplasa intre doua insule ale arhipelagului Zanzibar (Tanzania) a naufragiat in noaptea de vineri spre sambata, a anuntat un oficial guvernamental local, adaugand ca 250 de persoane au fost salvate, relateaza AFP.

"Am reusit pana acum sa salvam 250 de persoane, inclusiv 20 de copii (dar) operatiunile de salvare intarzie din cauza lipsei de echipament", a declarat pentru AFP Issa Gavu, secretar de stat adjunct in Ministerul Infrastructurii si Comunicatiilor.

Feribotul MV Spice Island se deplasa intre insula principala din Zanzibar, Unguja, si Pemba, doua dintre cele trei insule care formeaza arhipelagul Zanzibar, o entitate semiautonoma din Tanzania, in largul Oceanului Indian.

Vaporul a plecat in jurul orei locale 21.00 din insula Unguja si a naufragiat patru ore mai tarziu.

×
Subiecte în articol: zanzibar tragedie feribot oceanul indian