x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie pe o autostradă din Croaţia: 7 morţi şi 44 de răniţi într-un accident de autocar

Tragedie pe o autostradă din Croaţia: 7 morţi şi 44 de răniţi într-un accident de autocar

23 Iun 2012   •   10:01
Tragedie pe o autostradă din Croaţia: 7 morţi şi 44 de răniţi într-un accident de autocar

Sapte oameni au murit si 44 au fost raniti intr-un accident de autocar produs in aceasta dimineata pe o autostrada din Croatia. Autocarul inmatriculat in Cehia s-a rasturnat in apropierea unui tunel la circa 230 de kilometri sud de Zagreb.

"Autocarul inmatriculat in Cehia a lovit un parapet si s-a rasturnat", a anuntat Directia nationala de salvare (DUZS) pe site-ul sau de Internet, precizand ca accidentul a avut loc in apropierea unui tunel din Sveti Rok, la circa 230 de kilometri sud de Zagreb. La bordul autocarului se aflau 50 de persoane, a declarat o purtatoare de cuvant a politiei, Kristina Maodus, pentru postul de televiziune Nova TV.

Potrivit acestei televiziuni, care citeaza "informatii neconfirmate", toti pasagerii sunt cetateni cehi. Ranitii au fost transportati la un spital din Gospic (sud), de unde cei cu rani grave au fost transferati cu elicopterul la Zagreb, potrivit DUZS, conform Mediafax.

Accidentul a avut loc pe o autostrada care leaga Zagreb de Split, un port situat in centrul coastei adriatice a Croatiei.

Autocarul, care se indrepta catre Split, a lovit mai intai gardul metalic ce desparte cele doua sensuri, apoi un parapet din beton, a anuntat postul national de radio (HRT).

Croatia este vizitata anual de aproape zece milioane de turisti straini, dintre care sute de mii de cehi, care merg in special pe litoral.

×