x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transport Aerian: Măsuri de securitate

Transport Aerian: Măsuri de securitate

de Anca Aldea    |    07 Ian 2010   •   00:00

Politica introducerii unor măsuri de securitate mai aspre a trecut Oceanul. Potrivit Ministerului de Interne al Marii Britanii, pe Heathrow, cel mai mare aeroport internaţional din Londra, se vor introduce, în circa trei săptămâni, scanere corporale.



Exemplul va fi preluat treptat şi de alte aeroporturi din ţară, astfel că până la sfârşitul anului toate aceste locaţii să fie dotate cu echipamente necesare detectării urmelor de explozibil. Ministrul de Interne, Alan Johnson, a precizat că în viitor, numărul pasagerilor supuşi percheziţiilor corporale va fi mult mai mare, bagajele de mână vor fi cercetate mai cu atenţie, iar supravegherea video a pasagerilor aflaţi în tranzit va fi înăsprită.

Persoanele care vor manevra scanerele nu vor vedea pasagerii, astfel încât imaginile vor fi "anonime" şi şterse imediat. Şi Franţa a anunţat câteva măsuri de securitate. Potrivit site-ului Le Figaro, autorităţile franceze au extins lista ţărilor ai căror cetăţeni au nevoie de verificări suplimentare la deplasările cu avionul.

×
Subiecte în articol: externe