x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transportul lichidelor - Europarlamentarii cer indulcirea regulilor

Transportul lichidelor - Europarlamentarii cer indulcirea regulilor

de Irina Cristea    |    05 Sep 2007   •   00:00

Restricţiile privind transportul lichidelor la bordul avioanelor sunt exagerate, consideră parlamentarii europeni. Prin urmare, legislativul Uniunii Europene (UE) a adoptat o rezoluţie prin care cere Comisiei Europene să reevalueze aceste restricţii in aşa fel incăt să fie proporţionale cu nivelul de securitate asigurat şi să nu ii deranjeze intr-atăt pe pasageri.



Restricţiile privind transportul lichidelor la bordul avioanelor sunt exagerate, consideră parlamentarii europeni. Prin urmare, legislativul Uniunii Europene (UE) a adoptat o rezoluţie prin care cere Comisiei Europene să reevalueze aceste restricţii in aşa fel incăt să fie proporţionale cu nivelul de securitate asigurat şi să nu ii deranjeze intr-atăt pe pasageri, relatează AFP.


APA SFINŢITĂ. Un caz adus in discuţie s-a petrecut chiar luna trecută, cănd un grup de pelerini a rămas fără apa sfinţită luată de la Vatican pentru că vameşii francezii le-au confiscat-o. De altfel, obiectele confiscate in aeroporturi sunt principalul motiv de supărare al europenilor. "Milioane de euro sunt distruse, astfel, in aeroporturi, fără vreun căştig real in materie de securitate", a subliniat conservatorul german Georg Jarzembowski.


INTĂRZIERILE. Eurodeputatul conservator britanic Timothy Kirkhope a declarat că, pe lăngă costurile ridicate şi intărzierile generate, aceste reguli neliniştesc pasagerii deoarece "controlalele sunt implementate in mod diferit in locuri diferite". De asemenea, membrii Parlamentului European apreciază că procedurile de control al bagajelor de mănă cu raze X nu pot duce la depistrarea materialelor explozive ascunse in lichide şi recomandă CE şi statelor membre să sponsorizeze cercetările menite să identifice mijloace tehnice eficiente pentru detectarea materialelor periculoase.


Pasagerii europeni pot avea asupra lor lichide păstrate in recipiente de pănă la 100 de mililitri, transportate in pungi transparente şi care pot fi resigilate in urma controalelor de securitate. Aceste restricţii au fost introduse in urma unui complot terorist dejucat in august 2006 la Londra.

×
Subiecte în articol: externe