x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei femei au fost eliberate la Londra după 30 de ani de sclavie

Trei femei au fost eliberate la Londra după 30 de ani de sclavie

de Istvan Deak    |    21 Noi 2013   •   20:46
Trei femei au fost eliberate la Londra după 30 de ani de sclavie

Scotland Yard afirmă că a eliberat trei femei care fuseseră reţinute contrar voinţei lor de către un bărbat şi o femeie în sudul Londrei. Una dintre ele, graţie căreia a fost posibilă eliberarea, afirmă că a fost folosită ca sclavă timp de 30 de ani, relatează 7sur7.be.

Un bărbat şi o femeie în vârstă de 67 de ani au fost arestaţi de forţele de ordine ca urmare a unei anchete privind posibile cazuri de sclavie, fiind acum interogaţi de poliţie, relatează Daily Mail. Luna trecută, o femeie a contactat telefonic Freedom Charity, explicând asociaţiei că a fost folosită ca sclavă de către un cuplu din sudul Londrei, relatează BBC.

Poliţia a descoperit, joi, la domiciliul cuplului incriminat, o malaeziancă de 69 de ani, o irlandeză de 57 de ani şi o britanică de 30 de ani, toate trei reţinute contrar voinţei lor. Una dintre ele era sechestrată de 30 de ani.

Grav traumatizate, sclavele au fost fost mai întâi  spitalizate, apoi transferate într-un loc sigur.
“Salutăm acţiunea Freedom Charity şi colaborăm cu ei pentru a ajuta victimele. Acestea ar fi putut fi sechestrate timp de 30 de ani”, a confirmat pentru presă detectivul Kevin Hyland, de la Unitatea contra traficului de fiinţe umane din cadrul Metropolitan Police.

Potrivit lui, una dintre victime ar fi realizat, ca urmare a difuzării la televiziune a unui documentar privind căsătoriile forţate, că ar putea fi salvată şi ar putea avea în fine o viaţă normală. Reportajul, care făcea referire la acţiunile asociaţiei Freedom Charity contra sclaviei, ar fi fost catalizatorul acestei poveşti cu final fericit. Una dintre femeile sechestrate a reuşit să găsească un mijloc de a contacta asociaţia pentru a denunţa condiţiile de viaţă, să ajute poliţia să o localizeze şi în cele din urmă să fie eliberată, ca şi celelalte două femei care aveau aceeaşi soartă.


×