x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tren de marfă, deraiat în urma unei explozii produse în vestul Rusiei,în apropierea Ucrainei

Tren de marfă, deraiat în urma unei explozii produse în vestul Rusiei,în apropierea Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2023   •   16:33
Tren de marfă, deraiat în urma unei explozii produse în vestul Rusiei,în apropierea Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, luni, în urma unei explozii produse în vestul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina, anunţă autorităţile regionale, citate de cotidianul Le Monde şi de site-ul Tagesschau.de.

Incidentul s-a produs pe segmentul de cale ferată care face legătura între orăşelul rus Breansk şi localitatea Unecea, în vestul Rusiei, la circa 100 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

"Un dispozitiv a explodat, ceea ce a provocat deraierea trenului de marfă. Nu s-au înregistrat victime", a declarat Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii ruse Breansk. Compania feroviară rusă (RJD) a comunicat că trenul transporta hidrocarburi.

Într-un alt incident, o linie de înaltă tensiune a fost avariată în urma exploziei unui dispozitiv artizanal, în apropiere de Sankt-Petersburg, a declarat guvernatorul regional, Aleksandr Drozdenko.

Incidentele au avut loc după ce patru persoane au fost ucise duminică într-un atac ucrainean produs în regiunea rusă Breansk. În vestul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina, au avut loc o serie de atacuri, în principal acte de sabotaj, în ultimul an, atribuite de autorităţile ruse unor grupuri ucrainene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina