x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trib indian, descoperit în inima junglei amazoniene

Trib indian, descoperit în inima junglei amazoniene

24 Noi 2010   •   13:03
Trib indian, descoperit în inima junglei amazoniene

Autorităţile din Peru au dat publicităţii imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon ce nu fusese contactat pana de curand.

Înregistrarea a fost realizată în Rezervaţia Kugapakori Nahua Nanti, de către angajaţi ai Institutului Naţional de Dezvoltare al populatiilor din Anzi, amazoniene şi afro-peruviene (Indepa). Imaginile au fost filmate anul trecut, insa abia acum au fost date publicităţii.

Reprezentanţii Indepa s-au întâlnit cu tribul indigen în august 2009, în timp ce monitorizau punctele de control instalate pentru a preveni intrarea în rezervatie a persoanelor neautorizate, în special a tăietorilor de lemne, informează ITN.

Filmul, care a fost prezentat la Muzeul National din Lima, îi arată pe membrii tribului amazonian interacţionând cu angajaţii Indepa.

"Credem că primul contact a fost realizat deoarece indigenii au coborât de-a lungul fluviului în căutare de mâncare. Avem imagini şi am reuşit să interacţionăm cu ei, pentru a vedea cum îşi duc traiul zilnic. Am putut să le aducem şi unelte pe care le-au folosit la vânat, pescuit şi gatit", a declarat preşedintele Indepa, Mayta Capac Alatrista.

 

×