x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tripoli: Un copil, singurul supravieţuitor al unui accident aviatic

Tripoli: Un copil, singurul supravieţuitor al unui accident aviatic

12 Mai 2010   •   00:00

105 persoane au murit după ce un avion care venea din Africa de Sud s-a prăbuşit pe aeroportul din Tripoli, în Libia, au anunţat serviciile de securitate libiene, citate de AFP.

Accidentul s-a produs în momentul în care aeronava Airbus 330-200 se pregătea de aterizare pe aeroportul din Tripoli, după nouă ore de zbor. Conform sursei citate aeronava a explodat la aterizare şi s-a dezintegrat complet. Condiţiile meteorologice erau favorabile miercuri dimineaţa la Tripoli, cerul fiind uşor înnorat.

O sursă din cadrul serviciilor aeroportuare din Tripoli, citată de AFP, a anunţat că un copil olandez, în vârstă de opt ani, este singurul supravieţuitor al accidentului. Copilul a fost transportat la un spital din apropiere de Tripoli, care nu a precizat însă care este starea de sănătate a acestuia.

Potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului, autorităţile au consolidat măsurile de securitate în jurul aeroportului, în timp ce ambulanţe şi vehicule ale protecţiei civile veneau dinspre aeroport, situat la aproximativ 20 de kilometri de Tripoli.
Accesul la locul accidentului era total interzis, în timp ce în jurul aeroportului nu se vedea nicio urmă de fum.

Conform site-ului televiziunii Al-Jazeera zborul Afriqiyah Airways avea la bord 94 de pasageri şi 11 membri ai echipajului. 


×
Subiecte în articol: externe accident aviatic