x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trudeau se scuză pentru machiaj

Trudeau se scuză pentru machiaj

20 Sep 2019   •   18:00
Trudeau se scuză pentru machiaj

Premierul canadian, Justin Trudeau, şi-a cerut scuze, miercuri, pentru apariţia sa cu machiaj de culoare închisă pe faţă, la o petrecere tematică, în urmă cu aproape 20 de ani, scrie Reuters. Fotografia cu Trudeau cu faţa maronie a apărut în mass-media cu mai puţin de cinci săptămâni înainte de alegerile legislative.

Imaginea lui Trudeau cu machiaj întunecat pe faţă este o provocare majoră pentru un lider care evocă frecvent în discursul său necesitatea de a combate discriminarea rasială şi care are trei miniştri de origine indiană în cabinet. „Ar fi trebuit să mă gândesc mai bine, dar nu am făcut acest lucru. Am apărut cum am apărut şi acum regret profund", a declarat presei Trudeau, acum în vârstă de 47 de ani. Revista „Time”, care a publicat fotografia, a precizat că aceasta i-a fost pusă la dispoziţie de un om de afaceri din Vancouver care a frecventat Academia West Point Grey, în aceeaşi perioadă cu Trudeau, care ţinea cursuri acolo. Fotografia îl arată pe actualul premier îmbrăcat cu o robă albă, purtând pe cap un turban şi cu faţa acoperită cu fond de ten de culoare închisă. „Să-ţi vopseşti faţa în maro este un gest făţiş de batjocură şi rasism. Canadienii au văzut în fotografie un om complet lipsit de judecată şi integritate şi nepotrivit pentru a guverna această ţară”, a spus liderul conservator Andrew Scheer, adversarul lui Trudeau.

 

Trudeau a recunoscut şi că s-a machiat şi în timpul liceului pentru a interpreta un cântec tradiţional jamaican despre oamenii care încarcă banane în bărci.

 

 

 

×
Subiecte în articol: justin trudeau