x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump amenință Coreea de Nord cu anihilarea totală

Trump amenință Coreea de Nord cu anihilarea totală

19 Sep 2017   •   18:21
Trump amenință Coreea de Nord cu anihilarea totală

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite 'va deveni în curând mai puternică decât oricând', dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP şi Reuters. 

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunţa la programul său de arme nucleare. 

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, preşedintele american a afirmat că lumea se confruntă cu ameninţări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul şi Coreea de Nord, dar şi a 'teroriştilor şi extremiştilor'. 

'Regimurile paria nu numai că sprijină teroriştii, însă ameninţă alte naţiuni şi popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate', a spus Trump, referindu-se la arma nucleară. 

Președintele american a mai avertizat că dacă regimul lui Kim Jong Un continuă să amenințe Statele Unite și aliații săi și să destabilizeze Asia de est, administrația sa este pregătită să apere țara.


”Nu vom avea altă soluție decât să anihilăm total Coreea de Nord”, a spus Trump și a mai adăugat că ”Omul rahetă (poreclă atribuită lui Kim jong Un) se află într-o misiune sinucigașă”.

Trump, care a sosit la putere cu sloganul 'America în primul rând', a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-şi impună voinţa asupra altor state şi va respecta suveranitatea acestora. 

'Voi apăra interesele Americii mai presus de orice', a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU. 

'Însă pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de alte naţiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere şi sigure', a mai spus el.

×