x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, în mijlocul unui nou scandal

Trump, în mijlocul unui nou scandal

14 Oct 2016   •   15:20
Trump, în mijlocul unui nou scandal
Sursa foto: Evan Vucci/AP

La scurt timp după apariția unei înregistrări audio, care îl surprinde pe candidatul Partidului Republican la președinția SUA făcând comentarii obscene despre femei, tot mai multe femei îl acuză pe Donald Trump de abuz sexual, iar campania sa electorală este în pericol, scrie publicația „The Guardian”.

Printre acestea se numără două participante la un concurs de frumusețe din SUA, care pretind că miliardarul american ar fi intrat în mod intenționat peste acestea în cabina de schimb. Două femei îl acuză de atingeri nepotrivite, fără încuviințare, iar o alta îl acuză că ar fi pipăit-o în timpul unui eveniment din campania electorală, care a avut loc în statul Florida. Potrivit unui reporter al revistei „People”, Trump ar fi fost abuziv față de ea înainte de un interviu programat în anul 2005. De asemenea, într-o altă înregistrare, și o fetiță de zece ani pare să fi fost „atinsă” în mod nepotrivit de Donald Trump. O înregistrare video din anul 2005 îl surprinde pe Donald Trump, la vremea respectivă moderator al unei emisiuni TV, vorbind explicit despre atingerea femeilor. Trump a prezentat scuze după apariția acestei înregistrări.

Amenințări cu judecata

Echipa de coordonare a campaniei electorale a lui Donald Trump a respins acuzațiile de abuz sexual atribuite acestuia, caracterizându-le drept „o simplă născocire”, informează presa americană. Miliardarul amenință că va da în judecată ziarul „New York Times”, în urma publicării unui articolul în care acesta este acuzat că ar fi abuzat sexual două femei. Publicația americană este acuzată de calomnie la adresa candidatului republican la președinția Statelor Unite. „Întreg articolul este ficțiune, iar lansarea de către «New York Times» a unei defăimări complet false, coordonate, a domnului Trump pe o temă ca aceasta este periculoasă", a declarat consilierul pentru comunicații Jason Miller, într-un comunicat preluat de Reuters.

Înaintea ultimei dezbateri electorale, Donald Trump a fost băgat în corzi de un nou scandal cu tentă sexuală

×