x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, într-o realitate paralelă. El susţine că va câştiga, în cele din urmă, alegerile

Trump, într-o realitate paralelă. El susţine că va câştiga, în cele din urmă, alegerile

06 Dec 2020   •   19:50
Trump, într-o realitate paralelă. El susţine că va câştiga, în cele din urmă, alegerile

În cursul primul său discurs de după alegerile prezidențiale, Donald Trump a afirmat, sâmbătă seară, în Georgia, că va câştiga scrutinul pentru Casa Albă, în care, totuşi, Joe Biden a ieşit învingător în urmă cu aproape o lună, remarcă AFP. Concomitent, președintele încă în exercițiu a denunţat alegerile „fraudate”.

„Suntem pe punctul de a câştiga aceste alegeri”, a a afirmat Trump, în faţa a câteva sute de suporteri, reuniţi în aer liber în Valdosta.

„Vor încerca să vă convingă că noi am pierdut. Nu am pierdut”, a adăugat el în strigătele mulţimii entuziaste. „Aceste alegeri au fost fraudate”, a agăugat Trump.

În pofida acuzaţiilor de fraudă, tribunalele au respins o serie de recursuri în justiţie prezentate de echipa sa de avocaţi în diverse orașe din Statelor Unite.

În prezenţa soţiei sale, republicanul a reamintit victoriile de la 3 noiembrie în unele state-cheie, Florida şi Ohio, apoi a adăugat, contrar rezultatului oficial: "Am câştigat şi în Georgia, a fost bine".

Donald Trump l-a criticat din nou pe guvernatorul acestui stat conservator, republican, şi un fost aliat, îndemnându-l să verifice din nou buletinele de vot.

Rezultatele din Georgia au fost deja verificate şi certificate, dând victoria lui Joe Biden cu un scurt avans de mai puţin de 13.000 de voturi.

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump