x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump o numește pe Harris „o vagaboandă” și „o vicepreședintă ratată”

Trump o numește pe Harris „o vagaboandă” și „o vicepreședintă ratată”

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   07:40
Trump o numește pe Harris „o vagaboandă” și „o vicepreședintă ratată”

Fostul președinte Donald Trump a atacat-o vineri pe vicepreședinta Kamala Harris în ceea ce privește imigrația și justiția penală, în cel de-al doilea discurs al său de când președintele Joe Biden s-a retras din cursă, numind-o pe Harris o „vagaboandă” și o „vicepreședintă ratată”.

„A fost o vagaboandă acum trei săptămâni. Ea a fost vagaboandă. Un vicepreședinte ratat într-o administrație ratată, cu milioane de oameni care trec granița, iar ea a fost țarul frontierei”, a declarat Trump la Summitul Credincioșilor Turning Point Action din West Palm Beach, Florida, potrivit NBC News.

Mare parte din criticile fostului președinte la adresa lui Harris au fost similare cu atacurile sale la adresa lui Biden. Trump a declarat că Harris a gestionat în mod necorespunzător granița sudică, că nu îi plac evreii și că va numi „marxiști” la Curtea Supremă pentru a-i lipsi pe americani de libertatea lor religioasă. (Soțul vicepreședintelui, Doug Emhoff, al doilea gentleman, este primul soț evreu al unui vicepreședinte și și-a asumat un rol important în combaterea antisemitismului).

Aceste atacuri au fost în concordanță cu afirmațiile generale nefondate ale republicanilor conform cărora democrații vor impune politici socialiste sau marxiste dacă vor fi aleși.

Republicanii au atacat dosarul lui Harris în calitate de „țar al frontierelor” al administrației Biden, însă Casa Albă a ripostat, afirmând că rolul lui Harris a fost acela de a colabora cu națiunile din America Centrală pentru a aborda cauzele profunde ale migrației, nu de a rezolva criza de la frontiera de sud.

Trump a încercat, de asemenea, să o lege pe Harris de San Francisco, orașul în care a fost procuror districtual, spunându-le participanților că, dacă Harris este aleasă, „teroriștii vor numi sute de judecători de extremă-stânga pentru a impune cu forța valorile liberale nebunești din San Francisco americanilor din întreaga țară”.

Fostul președinte a îndemnat, de asemenea, alegătorii religioși să se prezinte la urne în număr mai mare în acest an decât oricând, spunându-le: „Aveți o putere extraordinară, doar că nu știți asta. Trebuie să vă folosiți de această putere. Creștinii sunt un grup despre care se știe că nu votează prea mult. Trebuie să ieșiți cel puțin la aceste alegeri. Du-ne în acea frumoasă Casă Albă”.

Numindu-i pe „frumoșii mei creștini”, Trump a adăugat: „Ieșiți și votați. Doar de data asta. Nu va mai trebui să o faceți. Încă patru ani. Știți ce? Va fi rezolvat. Va fi bine. Nu va mai trebui să votați.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamala Harris Donald Trump