x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump Organization vinde un hotel din Washington pentru 375 de milioane de dolari

Trump Organization vinde un hotel din Washington pentru 375 de milioane de dolari

15 Noi 2021   •   09:40
Trump Organization vinde un hotel din Washington pentru 375 de milioane de dolari

Organizația Trump ar fi ajuns la un acord pentru a-și vinde hotelul deținut în Washington pentru 375 de milioane de dolari, anunță BBC.

Potrivit rapoartelor, în cadrul vânzării planificate, Trump International va fi redenumit Waldorf Astoria și va fi administrat de grupul Hilton.

Luna trecută, o anchetă a Congresului american a constatat că hotelul a pierdut peste 70 de milioane de dolari în timpul președinției lui Donald Trump.

Compania fostului președinte american a deschis hotelul pentru public în septembrie 2016.

Trump Organization, care a cumpărat un contract de închiriere pe 60 de ani pentru clădire, căuta cumpărători pentru hotelul cu 263 de camere încă din 2019.

Acordul cu firma de investiții CGI Merchant Group, cu sediul în Miami, ar urma să fie finalizat în primul trimestru al anului viitor, au declarat surse pentru The Wall Street Journal și Bloomberg.

Clădirea veche de 120 de ani se află la mai puțin de un kilometru și jumătate de Casa Albă, pe Pennsylvania Avenue.

Organizația Trump a obținut aprobarea de a reamenaja clădirea istorică Old Post Office în 2012.

Aceasta a fost deschisă ca hotel patru ani mai târziu, la doar câteva săptămâni după ce Donald Trump a acceptat nominalizarea Partidului Republican pentru a candida la președinție.

Recent, o anchetă a Congresului a constatat că Trump a "exagerat în mod grosolan" profiturile hotelului atunci când a afirmat că acesta a realizat 150 de milioane de dolari în timpul mandatului său.

Comisia din Congres a declarat că hotelul a pierdut în schimb peste 70 de milioane de dolari în perioada menționată.

De asemenea, raportul a constatat că Trump pare să fi "ascuns potențiale conflicte de interese" legate de proprietatea sa asupra hotelului și de rolurile sale de creditor al acestuia și de garant al unor împrumuturi de la terți.

Documentele au arătat că hotelul a primit 3,7 milioane de dolari în plăți de la guverne străine - suficient pentru a acoperi 7.400 de nopți de cazare la hotel la un tarif mediu zilnic, potrivit comisiei.

Organizația Trump a negat că ar fi comis vreo neregulă.

Trump Organization și CGI Merchant Group nu au răspuns imediat la solicitările BBC de a comenta vânzarea Trump International Hotel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump