x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, părăsit de avocați după ce a fost inculpat

Donald Trump, părăsit de avocați după ce a fost inculpat

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2023   •   23:45
Donald Trump, părăsit de avocați după ce a fost inculpat
Sursa foto: Hepta

Doi dintre avocaţii fostului preşedinte Donald Trump au demisionat, vineri, în contextul deciziei Departamentului Justiţiei de a-l inculpa din cauza deţinerii neautorizate de documente clasificate.

Avocaţii Jim Trusty şi John Rowley, membri ai echipei de apărare, şi-au anunţat demisiile. "În această dimineaţă, ne-am prezentat demisiile din funcţiile de avocaţi ai preşedintelui Trump, nu îl vom mai reprezenta nici în cazul vizat de inculpare, nici în investigaţia privind violenţele din 6 ianuarie", au transmis cei doi avocaţi, conform agenţiei Reuters.

Donald Trump, care este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat înnoirea echipei de avocaţi, pentru a contesta inculparea pentru deţinere neautorizată de documente secrete şi pentru a se apăra în cursul procesului.

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump că va fi inculpat pentru gestionarea ilegală de documente secrete şi obstrucţionarea eforturilor de investigare a arhivelor deţinute în reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, Florida. Decizia de inculpare nu a fost anunţată public. Trump a fost citat să se prezinte marţi la o instanţă federală din Florida, unde i se vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

"Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să i se întâmple aşa ceva unui fost preşedinte al Statelor Unite. Este o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o naţiune aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America Măreaţă din nou!", a afirmat Trump.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump inculpat avocati