x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRUMPISME: Uzina FORD "MUTATĂ” in Mexic ca la Radio Erevan

TRUMPISME: Uzina FORD "MUTATĂ” in Mexic ca la Radio Erevan

de Dan Constantin    |    21 Noi 2016   •   14:13
TRUMPISME: Uzina FORD "MUTATĂ” in Mexic ca la Radio Erevan

Povestea succesului anunțat de Donald Trump care a reusit sa oprească mutarea unei uzine Ford din Kentucky în Mexic seamănă cu bancurile despre Radio Erevan. 

Presedintele companiei Ford a mentionat ca nu a fost vorba niciodată de a muta uzina din Louisville în Mexic ci doar de PROIECTUL de a deplasa montajul unui model- Lincoln MKL, un suv de mici dimensiuni  la capacitatea din Mexic.Ford  dorea sa mute fabricatia modelului putin vandut în Mexic pentru a suplimenta capacitatea de fabricatie pentru modelul Escort, de zece ori mai cerut pe piată.

Precizarea presedintelui de la Ford, care a renuntat la planul de delocalizare al modelului MKL,  este interpretat potrivit WSJ, ca o ramură de maslin catre presedintele ales al SUA care poate perturba grav  industria  auto nord americană prin proiectul lui Trump de a introduce taxe vamale de 35 la sută la importurile de automobile. Numeroase componente pentru montajul automobileleor în SUA sunt importate din Canada, Mexic, Europa , ceeace ar ridica pretul produsului finit prin suprataxarea vamală anunțata de Trump..

×