x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele lui Gaddafi au reocupat mai multe oraşe din vestul ţării

Trupele lui Gaddafi au reocupat mai multe oraşe din vestul ţării

14 Mar 2011   •   09:37
Trupele lui Gaddafi au reocupat mai multe oraşe din vestul ţării
Sursa foto: /Reuters
156110-.jpgForţele loiale lui Muammar Gaddafi câştigă teren în ofensiva pentru reocuparea oraşelor din vestul ţării. Rebelii au fost nevoiţi să se retragă din mai multe localităţi, în urma bombardamentelor aeriene şi terestre efectuate de trupele guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al armatei libiene a declarat că forţele guvernamentale câştigă tot mai mult teren în lupta cu rebelii.

După ce au pierdut controlul asupra localităţii Ras Lanuf, un important centru economic, rebelii au fost nevoiţi să se retragă şi din Brega, al doilea ca importanţă din regiune. Acesta se află la numai 220 de kilometri sud de principalul oraş deţinut de rebeli, Benghazi.

Avantajul oferit de relief, precum şi dotarea superioară cu avioane şi tancuri, au făcut ca forţele loiale liderului de la Tripoli să avanseze extrem de rapid.

În aceste condiţii, experţii sunt de părere că un plan de acţiune al comunităţii internaţionale, inclusiv o interdicţie asupra spaţiului aerian libian impusă de ONU, trebuie adoptat rapid. În caz contrar, forţele rebelilor vor fi înfrânte în câteva zile.

×