x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tunisia a început să indemnizeze familiile "martirilor”

Tunisia a început să indemnizeze familiile "martirilor”

de Marina Constantinoiu    |    04 Feb 2011   •   14:35

Autorităţile tunisiene au început să indemnizeze familiile "martirilor revoluţiei”, la trei săptămâni de la îndepărtarea de la putere a preşedintelui Ben Ali, la 14 ianuarie, relatează AFP, citând surse oficiale.

Joi seară, un comunicat oficial a precizat că autorităţile de tranziţie din ţară au decis să acorde compensaţii familiilor afectate de violenţele din ultimele săptămâni de represiune.

Primele indemnizaţii au fost vărsate în conturile familiilor persoanelor ucise sau rănite la Ben Arous, la periferia sudică a capitalei Tunis, a precizat agenţia TAP. Conform comunicatului, Guvernul a decis să ofere indemnizaţii de 20.000 de dinari (10.300 de euro) pentru fiecare persoană decedată şi 3.000 de dinari (1.546 de euro) pentru răniţi.
La 1 februarie, şeful misiunii Înaltului comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Bacre Ndiaye, a avansat cifra de cel puţin 219 morţi şi 510 răniţi. Într-o conferinţă de presă, el a precizat că 147 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul tulburărilor, iar alţi 72 în închisori. Aceste cifre sunt în continuare "provizorii”, iar ONU îşi continuă anchetele, a mai spus el.

×