x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: 17 persoane reţinute de poliţia turcă după un nou protest la Istanbul

Turcia: 17 persoane reţinute de poliţia turcă după un nou protest la Istanbul

30 Iul 2013   •   18:52
Turcia: 17 persoane reţinute de poliţia turcă după un nou protest la Istanbul

Poliţia turcă a reţinut, marţi, 17 persoane, în urma unei intervenţii contra unui grup care se adunase în parcul Gezi din Istanbul, care a fost scena protestelor antiguvernamentale declanşate la sfârşitul lunii mai, transmite EFE, citat de agerpres.ro.

Potrivit cotidianului turc Hurriyet Daily News, manifestanţii erau culcaţi pe iarbă atunci când poliţia a intervenit, arestându-i pe unii dintre aceştia. Printre cei reţinuţi se află şi Klaus Muller, un activist pentru drepturile omului de naţionalitate germană, care scanda lozinci împotriva premierului turc Recep Tayyip Erdogan.

Cu puţin timp înainte de aceste arestări a avut loc o altă manifestaţie, organizată de membrii Ordinului arhitecţilor şi inginerilor din Turcia, contra aprobării unei legi ce anulează competenţele de supraveghere ale acestui organism în ceea ce priveşte proiectele de construcţie, publice şi private.

Nu este pentru prima dată când poliţia turcă intervine împotriva unei adunări având o coloratură politică organizate în parcul Gezi, care, de altfel, a fost închis publicului în două rânduri în ultimele săptămâni.

Totodată, poliţia a reţinut, marţi, în mai multe acţiuni lansate în diverse oraşe, nouă persoane acuzate că au participat la valul de proteste contra executivului turc, relatează EFE.  

×
Subiecte în articol: proteste turcia parcul gezi