x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ankara convoacă ambasadorii mai multor state din cauza disensiunilor privind securitatea

Ankara convoacă ambasadorii mai multor state din cauza disensiunilor privind securitatea

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   23:15
Ankara convoacă ambasadorii mai multor state din cauza disensiunilor privind securitatea
Sursa foto: Hepta

Administraţia Turciei i-a convocat, joi, pe ambasadorii a nouă state occidentale, inclusiv pe cel al Statelor Unite, pentru a le transmite critici referitoare la deciziile de a închide temporar reprezentanţe diplomatice din cauza riscurilor de securitate.

Au fost convocaţi ambasadorii Statelor Unite, Suediei, Belgiei, Franţei, Germaniei, Italiei, Olandei, Elveţiei şi Marii Britanii, au afirmat oficiali din cadrul Ministerului de Externe de la Ankara, potrivit agenţiei Reuters.

În ultimele săptămâni, activişti de extremă-dreapta au incendiat exemplare ale Coranului în cursul unor proteste desfăşurate în Suedia, Danemarca şi Olanda. Ca reacţie, Turcia a suspendat negocierile pentru ratificarea admiterii Suediei şi Finlandei în NATO.

În ultima săptămână, Franţa, Germania, Italia şi Statele Unite au emis alerte privind călătoriile în Turcia, iar reprezentanţe diplomatice ale Germaniei, Franţei şi Olandei au fost închise temporar din cauza riscurilor de securitate.

"Acţiunile simultane de acest fel nu sunt abordări proporţionate şi normale, ci doar servesc agendei obscure a organizaţiilor teroriste", a reacţionat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Ankara, sub protecţia anonimatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turcia ambasadori amenințări securitate