x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia anunţă deportarea a doi luptători străini cu cetăţenie olandeză

Turcia anunţă deportarea a doi luptători străini cu cetăţenie olandeză

29 Dec 2019   •   10:30
Turcia anunţă deportarea a doi luptători străini cu cetăţenie olandeză

Ministerul de interne din Turcia a anunţat sâmbătă că doi luptători străini având cetăţenie olandeză au fost deportaţi, transmite dpa.

Ministerul a anunţat repatrierea pe Twitter, fără a oferit detalii suplimentare despre cei doi "luptători terorişti străini".

Autorităţile de la Ankara au început deportarea luptătorilor străini în ţările de origine - printre aceştia numărându-se persoane cu cetăţenie americană, germană sau altă cetăţenie europeană - la mijlocul lunii noiembrie.

Turcia a făcut eforturi importante pentru a deporta luptători străini aflaţi în solda organizaţiei Stat Islamic.

Ankara a insistat asupra faptului că Turcia "nu este un hotel" pentru membrii grupării extremiste. Turcia a ţinut să precizeze, de asemenea, că deportările vor continua chiar dacă ţările de origine ale presupuşilor luptători le-au retras acestora cetăţenia.

Acţiunea de sâmbătă a adus la 112 numărul persoanelor deportate. Ministerul turc de interne a mai informat că printre cei deportaţi sunt 21 de cetăţeni germani, 13 francezi şi 5 britanici.

Totodată, au mai fost repatriaţi câte un cetăţean din SUA, Grecia, Danemarca, Irlanda şi Australia, precum şi câte doi belgieni, kosovari şi marocani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia