x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia anunță un proiect de 3,7 miliarde de dolari pentru producția de vehicule electrice

Turcia anunță un proiect de 3,7 miliarde de dolari pentru producția de vehicule electrice

27 Dec 2019   •   13:40
Turcia anunță un proiect de 3,7 miliarde de dolari pentru producția de vehicule electrice

Turcia intenţionează să producă anual până la 175.000 de vehicule, conform proiectului dedicat vehiculelor electrice, care ar urma să fie prezentat vineri de preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

În următorii 13 ani proiectul ar urma să atragă investiţii de 22 de miliarde de lire turceşti (3,7 miliarde de dolari) şi va beneficia de sprijin din partea statului, prin reduceri de taxe şi înfiinţarea unei facilităţi de producţiei într-un mare hub auto, oraşul Bursa din nord-vestul ţării.

Până în 2021, la noua facilitate va fi lansată o maşină care va fi fabricată integral în Turcia. Aici vor fi lucra 4.000 de muncitori şi vor fi produse cinci modele. Guvernul de la Ankara a garantat că va cumpăra 30.000 de vehicule până în 2035.

Turcia exportă masiv în Europa automobile produse de giganţii din industria auto globală, inclusiv Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota şi Hyundai.

De acest proiect se va ocupa consorţiul Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), înfiinţat în 2018 de cinci grupuri industriale: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell şi Zorlu Holding. Şeful consorţiului este fostul director al Bosch, Gurcan Karakas.

În octombrie, un purtător de cuvânt al Volkswagen AG anunţase amânarea deciziei privind construirea unei fabrici în Turcia de către grupul auto german, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule.

Aici ar urma să fie fabricate modelele Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia vehicule electrice