x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia este gata să riposteze în faţa unei ameninţări venite din Siria

Turcia este gata să riposteze în faţa unei ameninţări venite din Siria

de Agerpres    |    26 Mar 2014   •   16:45
Turcia este gata să riposteze în faţa unei ameninţări venite din Siria

Turcia este gata să recurgă la toate măsurile necesare, inclusiv la operaţiuni militare dincolo de frontiera sa, pentru a răspunde ameninţărilor la adresa securităţii sale ce ar proveni din Siria, a dat asigurări, miercuri, ministrul turc al afacerilor externe, Ahmet Davutoglu, potrivit AFP.

"Republica turcă este un stat puternic care nu ezită niciodată să ia toate măsurile pe care le consideră necesare pentru a-şi proteja securitatea naţională", a declarat Ahmet Davutoglu, într-un interviu pentru AFP. "Nu recomand niciunei mişcări siriene, nici regimului (de la Damasc) să pună la încercare determinarea Turciei", a adăugat şeful diplomaţiei de la Ankara.

Aceste declaraţii survin în contextul în care apărarea antiaeriană turcă a doborât duminică un avion militar sirian acuzat de a fi violat spaţiul aerian al Turciei.

"Turcia este gata să ia orice măsură legitimă, în conformitate cu dreptul internaţional, dacă securitatea sa este ameninţată", a subliniat acesta.

Turcia găzduieşte pe teritoriul său peste 700.000 de refugiaţi sirieni. Guvernul turc este acuzat de partenerii săi occidentali că furnizează arme rebelilor sirieni, mai ales unor grupuri extremiste, ceea ce Ankara a negat totdeauna.

×