x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moment istoric în Turcia: a fost lansat pe orbită primul satelit de comunicații produs în țară

Moment istoric în Turcia: a fost lansat pe orbită primul satelit de comunicații produs în țară

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2024   •   15:15
Moment istoric în Turcia: a fost lansat pe orbită primul satelit de comunicații produs în țară
Sursa foto: Hepta

Turcia a lansat marți dimineața pe orbită primul său satelit de comunicații produs pe plan intern. Turksat 6A va extinde acoperirea prin satelit a țării și va satisface nevoile locale privind comunicațiile și televiziunea.

O rachetă SpaceX Falcon 9 a transportat satelitul în spațiu. Racheta a fost lansată de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, SUA.

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că lansarea a marcat deschiderea unei „noi faze” pentru Turcia în ceea ce privește producția de sateliți, potrivit Reuters.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu, a declarat că primul semnal de la Turksat 6A a fost primit la 67 de minute după lansare, așa cum era planificat. El a anunțat că satelitul va extinde acoperirea Turciei foarte mult.

„Vom aduce propriile noastre comunicații, transmisiunile noastre de televiziune la un nivel mai sigur și mai bun”, a explicat el, adăugând că Turksat 6A va permite Turciei să ajungă în India, Indonezia, Malaezia și Thailanda.

Potrivit ministrului turc, Turksat 6A a fost realizat în 10 ani. Turcia a devenit una dintre cele 11 țări care și-au construit propriul satelit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turcia satelit comunicaţii