x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TURCIA, mutare SURPRINZĂTOARE. Premierul Davutoglu a anunțat ieșirea țării din lupta împotriva ISIS

TURCIA, mutare SURPRINZĂTOARE. Premierul Davutoglu a anunțat ieșirea țării din lupta împotriva ISIS

05 Mar 2015   •   16:58
TURCIA, mutare SURPRINZĂTOARE. Premierul Davutoglu a anunțat ieșirea țării din lupta împotriva ISIS

Turcia NU VA MAI PARTICIPA la operațiuni împotriva grupării Statul Islamic /SI/ în Irak, dar va susține autoritățile de la Bagdad în lupta împotriva jihadiștilor, a declarat premierul Ahmet Davutoglu.

"Turcia nu va participa la un conflict armat în Irak sau Siria. Vom susține ofensiva, dar nu ne vom implica în lupte. Nu dorim amenințare teroristă la granițele noastre'", a declarat Davutoglu, în prezența ziariștilor care l-au însoțit la New York pentru convorbiri cu mediile financiare.

Turcia a trimis în Irak ajutor destinat forțelor irakiene care încearcă să preia controlul asupra orașului strategic Tikrit, fiind prima participare concretă la coaliția internațională antijihadistă. Potrivit unei surse militare de la Ankara, acest material nu include și arme.

Șeful guvernului islamo-conservator turc a subliniat de asemenea că țara sa dorește diminuarea riscului la granița cu Irakul și Siria, unde jihadiștii dețin importante zone din vara trecută. Turcia a fost îndelung criticată pentru sprijinul acordat grupărilor rebele cele mai radicale în războiul împotriva regimului președintelui sirian Bashar al-Assad.

×