x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: SUA nu îl 'adăpostesc' pe Fethullah Gulen şi vor analiza atent o eventuală cerere de extrădare

Turcia: SUA nu îl 'adăpostesc' pe Fethullah Gulen şi vor analiza atent o eventuală cerere de extrădare

18 Iul 2016   •   23:15
Turcia: SUA nu îl 'adăpostesc' pe Fethullah Gulen şi vor analiza atent o eventuală cerere de extrădare

Casa Albă a declarat luni că Statele Unite nu îl 'adăpostesc' pe Fethullah Gulen, predicatorul musulman considerat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind persoana din spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia, şi vor examina atent o eventuală cerere de extrădare, transmite DPA.

''Aşadar, sugestia conform căreia Satele Unite îl adăpostesc cumva pe domnul Gulen este în realitate incorectă'', a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Ernest.

''Adevărul este că nu a fost prezentată nicio cerere de extrădare. Şi atunci când va fi - va fi una analizată atent de guvernul Statelor Unite în conformitate cu tratatul de extrădare care este în vigoare de peste 30 de ani'', a adăugat reprezentantul preşedinţiei americane.

Preşedintele Erdogan şi alţi responsabili turci au susţinut că în spatele tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulţi ani în statul american Pennsylvania.

De asemenea, ministrul turc al muncii şi alţi responsabili turci de rang înalt au sugerat în declaraţiile lor că tentativa de lovitură de stat a fost orchestrată de SUA.

Autorităţile turce le-au cerut Statelor Unite să-l extrădeze pe Gulen, dar secretarul de stat John Kerry le-a solicitat să furnizeze dovezi care să ateste acuzaţiile aduse acestuia.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Fethullah Gulen turcia sua lovitura de stat