x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia vrea să achiziționeze rachetele rusești S-400, în pofida divergențelor cu Moscova

Turcia vrea să achiziționeze rachetele rusești S-400, în pofida divergențelor cu Moscova

15 Feb 2020   •   23:00
Turcia vrea să achiziționeze rachetele rusești S-400, în pofida divergențelor cu Moscova
Sursa foto: antena3

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a susţinut, la Munchen, că diferenţele de opinie faţă de Moscova în legătură cu situaţia din Siria nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Turcia şi Rusia sau contractul de achiziţionare a sistemelor de rachete ruseşti S-400 de către partea turcă.

''Nu ne putem schimba poziţiile bazate pe principii pe care le avem sau politica noastră din cauza unor dezacorduri individuale cu o ţară sau alta. Nu trebuie să lăsăm ca problemele din Siria să ne submineze relaţiile şi cooperarea'', a spus Cavusoglu după o întrevedere avută cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în marja Conferinţei privind Securitatea de la Munchen.

Turcia, ţară membră a NATO, a achiziţionat rachete S-400, decizie care a provocat tensiuni cu SUA, întrucât Washingtonul consideră că aceste sisteme sunt incompatibile cu cele ale NATO şi că, în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi în Turcia, aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35.

Drept rezultat, SUA au oprit livrările acestui aparat către Turcia şi au exclus această ţară din programul său de producţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia Rusia siria rachete s 400