x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turiști, atrași de locul masacrului comis de Hamas pe 7 octombrie

Turiști, atrași de locul masacrului comis de Hamas pe 7 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   17:40
Turiști, atrași de locul masacrului comis de Hamas pe 7 octombrie
Sursa foto: Hepta

La locul celui mai sângeros incident de la atacul Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, străinii și israelienii se plimbă între pancarte pe care sunt scrise numele și fotografiile celor uciși la un rave în aer liber, scrie Reuters.

Unii fac filmări și fotografii cu telefoanele mobile, alții plâng.

„Este foarte important să veniți și să vedeți cu ochii voștri”, a declarat Samantha Malcar, din Canada. „Vezi toate aceste postere cu fețe reale. Și vezi distrugerile. Vezi că au fost oameni reali care și-au pierdut viața doar pentru că au venit la o petrecere”.

Mii de tineri petreceau în zorii zilei de 7 octombrie, când atacatorii au năvălit dinspre Gaza.

Potrivit autorităților, 364 de persoane au fost împușcate, lovite sau arse de vii, iar unele au fost agresate sexual la festivalul Nova, desfășurat într-o zonă de tufișuri presărate cu copaci, în apropiere de Kibbutz Re'im. Aproximativ 40 au fost luate ostatice în Gaza, la 5 km distanță.

Unii turiști vin în vizite organizate de grupuri ale societății civile, alții vin în mod independent pentru a aduce un omagiu celor uciși la festivalul Nova.

Acesta a fost cel mai mortal incident în cadrul atacului transfrontalier șocant al Hamas, în care au fost ucise 1.200 de persoane și 240 au fost luate ostatice.

Războiul ulterior al Israelului, menit să elimine gruparea militantă care conduce Gaza, a ucis peste 26.000 de palestinieni, potrivit autorităților sanitare din enclavă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masacru Hamas turişti