x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turn marca ben Laden

Turn marca ben Laden

12 Mai 2004   •   00:00

Familia lui Ossama ben Laden isi largeste imperiul. Recent, ea s-a implicat in construirea celui mai inalt turn din lume.

ANCA ALDEA

Saudi Binladin Group, compania infiintata de tatal lui Ossama si condusa de rudele sale, se afla pe lista constructorilor ce vor ridica Turnul (Burj) Dubai, o cladire-gigant din metropola cu acelasi nume din Emiratele Arabe Unite. Turnul va avea o inaltime de peste 600 de metri, cu 100 mai mult decat Centrul Financiar din Taipei, considerat, pana anul trecut, cea mai inalta cladire din lume. In proiect se mai afla un hotel de lux, apartamente, birouri, centre de cultura, restaurante si un Mall de peste 6.000 de kilometri patrati.

TRAGIC-COMIC. Este de-a dreptul ironic ca rudele de sange ale liderului retelei Al-Qaeda incearca sa ridice o cladire de inaltimi impresionante, intocmai celor doua turnuri gemene din New York, este de parere presa americana. Si atunci cand opera familiei saudite va fi finalizata, rudele lui Ben Laden vor deveni creatorii unui oras inclus in metropola araba. Incearca Binladin Group sa spele astfel rusinea si pacatele liderului retelei Al-Qaeda?

ALEGERE JUSTIFICATA. Binladin Group a ales sa investeasca intr-un oras arab, linistit, cu renume de necontestat si cu cateva recorduri la activ. Aici au fost construite cea mai mare insula din lume facuta de mana omului, Palm Jumeirah, si primul hotel de 7 stele, Burj al Arab. Binladin Group si-a ridicat imperiul printr-o serie de proiecte dedicate familiei regale saudite, inclusiv dezvoltarea celor doua moschei, Mecca si Medina.

×
Subiecte în articol: externe